perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kuvausjärjestelynäyttö

Valokuvausnäyttö tuli vastaan ja asiakkaaksi yhdessä hankittiin tiimin kanssa Carlings. Saimme hakea Carlingsista haluamamme vaatteet joita käytettiin kuvissamme.

Lähden työssäoppimaan loppukevääksi joten minulla oli hieman tiukka aikataulu työni kanssa. Tiistaina aloitin työni tekemällä esimotorolan,  to do-listan, aikataulun viikoksi ja suunnitelman siitä mitä haluaisin kuviltani. Kävin myös läpi vaatteita ja suunnittelin asuja.

Tiistaina ja keskiviikkona kuvasin koko päivän ja päivien päätteeksi hieman kävin kuvia läpi ja käsittelin niitä. Kuvauspaikat löytyivät koulusta. Kiertelin koulua ympäri ja aina kun löytyi joku kiva paikka kokeilin ottaa kuvia. Ulkona on ollut huono ilma joten kivoja aurinkoisia kuvia en saanut otettua, mutta muutaman ulkokuvan sain kuitenkin.

Torstaina kirjotin blogia ja kävin kaikki kuvat kunnolla läpi ja valitsin haluamani.Kuvissani halusin keskittyä asukokonaisuuksiin ja asusteisiin.
Perjantaina vielä tein jälkimotorolaa ja viimeisiä muokkauksia blogiin ja kuviin. 
Näyttöön kuului myös kameratekniikan osaaminen. 

Syväterävyys

Kapea syväterävyys
= Kuva on kapealta aluelta tarkka. Kohteen edessä ja takana olevat esineet tms. ovat tarkkoja.
Aukko on iso, F-arvo on pieni.

Laaja syväterävyys
= Kuva on tarkka suurelta alueelta.
Aukko on pieni ja F-arvo suuri.

Suljinaika kertoo ajan, kauanko valoa pääsee aukosta kennolle. Jos luku on pienempi kuin 50, jalustan käyttö on suositeltavaa.

ISO-arvo 
Kun iso-arvo on 100-800 kuva on eheämpi ja kun iso-arvo on suuri (3200) kuvasta tulee rakeinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti